Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите

...
Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Валентин Илиев говори пред медиите
Коментари Харесай

Валентин Илиев отговори на Белчев: На терена ще видим кой с кого ще се съобразява

Старши треньорът на ФК ЦСКА 1948 Валентин Илиев приказва пред медиите преди утрешния бараж за Лига на конференциите срещу ЦСКА. Бившият бранител призна, че цялостните трибуни постоянно са му настоящи мотивиращо.

" Непримирими сме, продължаваме да имаме вяра. Изцяло съм съсредоточен върху дуела. Да, имаше мач с неприятни подиуми преди време, всеки има право на мнение. Всеки дава отговор за дейностите и приказките си, по никакъв метод това не ми въздейства. Концентрирани сме върху дуела. Няма прецизен миг и няма случайности Господ по този начин е отредил. В едно дерби основно е кой ще покаже по-голямо предпочитание, кой ще играе като тим. Когато играеш като тим, можеш да надскочиш себе си. Имаме един страховит колектив. За нас всеки мач е бонус. Щом можеш да излезеш на зеления терен, естествено, че е бонус.

За мен е един от следващите дуел. Не го разграничавам по значимост от другите. Целите на самия мач са по-различни, само че ние във всеки мач се стремим за победа и това ще търсим. Уважавам мнението на всеки треньор, както и на Стамен Белчев. Разликата сред думи и каузи е голяма. На терена ще забележим кой с кого ще се преценява.

Не мисля, че би трябвало да търсим подводни камъни. Концентрацията и поведеното на тимовете ще са основни. Спокоен съм, тъй като имам вяра на тима си. Познавам играчите си и не считам, че в България има с какво да се изненадаме. Желанието за победа и колективът ще са водещите фактори в този дуел.

Определено от дуела за Суперкупата против Лудогорец има доста промени в изпълнителите. Със сигурност няма по какъв начин да бъде сравняван по каквото и да е. Надградихме, тъй като дадохме късмет на млади футболисти, които демонстрираха, че го заслужават. Изградихме страховит колектив и сплав от опитни и млади. С всеки дуел го демонстрират на терена. Не постоянно се получава, само че водещото е, че сме непримирими и продължаваме да имаме вяра и знаем, че ще осъществим задачите си.

Защо би трябвало да прегарят младите? Това са мачове, които всеки състезател и треньор би трябвало да чака с неспокойствие. Имаш опция да се явиш на европейска сцена и всичко зависи от един мач. Тези мачове би трябвало да имаш приятност, че ще ги играеш.

Концентриран съм върху дуела. Винаги съм твърдял, че всеки човек има право на мнение и дейности. Всеки дава отговор за дейностите си. По никакъв метод не ми са повлияли страничните неща. Фокусиран съм върху тима ми. Има неща, които се случват, тъй като Господ по този начин е отредил. Независимо от формата, когато играеш в един дерби мач, основното е кой ще покаже по-голямо предпочитание и душeвност и кой ще играе като тим. Футболът е групов спорт и може да надскочиш себе си, когато играеш като тим. Радвам се, че имам страховит колектив и им имам вяра.

В живота и футбола постоянно има какво да губиш, само че това не би трябвало да е приоритет и да се страхуваш. Или побеждаваш, или губиш, няма различен вид. Равният го одобрявам като загуба, в случай че би трябвало да отговоря съответно. Да, ние изпълнихме една цел, в която малко на брой имаха вяра, тъй като се трансформираха много неща. Разполагаме и даваме късмет на доста млади играчи. Малцина имаха вяра и от нашия тим, само че с времето и мачовете се убедиха, че нещата могат да са вероятни. Искам да имат вяра в себе си по този начин, както ние като щаб имаме вяра. Направихме нещо хубаво, може да го създадем и по-хубаво. Вярвам, че е допустимо.

Готови сме за всевъзможни разновидности. Няма по какъв начин да излезем с една тактика, тъй като всеки дуел може да се развие по друг метод. Мисля, че в това отношение сме готови за всевъзможни разновидности и сме подготвени да реагираме по най-хубавия метод. Няма по-хубаво нещо от това да има хора по трибуните. Не одобрявам да играем пред празни трибуни. Мен персонално, като футболист, ме мотивираше агитката на съперника.
 Валентин Илиев: Ще се подготвим по най-хубавия метод
Валентин Илиев: Ще се подготвим по най-хубавия метод

Ето го и мнението на Илиев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР